Dagen derpå. Man kjenner seg litt skjør.

Sofaen. Regina Spektor. Bringebærsaft. Dyne. Nattkjole. Ullsokker. Ingen sminke. Såre øyne. Trøtthet. Skjørhet. Dagen derpå er aldri vakker for meg. Jeg kjenner meg så ømfintelig. Som om man er hudløs. Kanskje derfor man lett gråter av filmer på søndager.

Dagen i går: Brun bar med selskap fra klassen. Videre til en lanseringsfest for en tatoveringplass på Stureplan hjemme i et studio. Mikset crowd. Dødningeskaller. Dresser. Glatt hår. Korte kjoler. Brune bowlingsko. Så mye champange du orker. Sigaretter legger et tykt, grått slør over lokalet.

Videre til Richs på Stureplan. Prater med en PR-mann på toalettet. Jeg fletter håret opp mens han forteller at han trenger en norske for sitt foretag. Sier at jeg må ringe han. Jeg prøver å holde blikket uten å se full ut. Ja, sier jeg. Han ber om kortet mitt. Som jeg ikke har. Etter han har gått, titter en ukjent jente ut av den ene toalettdøren: » Fy, fan. Han var jo så jævla snygg».  -«Var han?» Ute i lokalet begynner stemningen å intensiveres. Richard sier han vil danse. Vi danser noe som ligner twist.  Jeg lurer på om jeg rekker et glass til. Men tenker at det trenger jeg nok ikke likevel.

Lyset slåes på. Jeg blir sittende på trappen med en venninne og prate en halvtime. Det er sent. Bestiller taxi. På  broen over mot Lidingö, virker gatelysene fra Stockholm by myke. Jeg vil sove, men vet: alle taxisjåfører kjører feil på øyen, så holder meg våken. Og riktig nok, han kjører feil.

Hodet faller mot puten. Klærne ligger i et spor fra baderommet og til sengen. Jeg tenker at jeg skal lese. Så lukkes øynene og det kjennes  som at det ikke så lurt likevel.

I dag kjennes huden så tynn. Og jeg kjenner meg som alltid på disse dagene, nesten litt utvasket. Prøver å redde dagen med appelsinsjokolade, og tegneblokk. Håpløs, trøtt og fortvilet ringer jeg Norge: Og Agnete får meg til å smile.

4 kommentarer om “Dagen derpå. Man kjenner seg litt skjør.

  1. ..det føles så riktig at det er du som skal vise meg Stockholm.
    Om vi får en sånn dagen derpå skal vi spise iskrem og gå
    på museum sammen, og jeg skal late som at jeg skjønner meg på kunst!!

  2. Du e så flink til å skrive. Du får kjedelige ting til å høres så spennende ut 🙂 Alltid artig å høre hva du gjør. 🙂 klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s