Stockholm hverdag

En dag glir forbi på sofaen. Hodepine, tett nese, ingen stemme. Solen glir igjennom persiennene og lyser opp veggene, för den glir tilbake og trekker skyggene som et teppe over gulvet.

En måned har gått forbi så fort. Alle mine tanker om hva Stockholm kom til å bli, har snurret seg, vridd seg, strekt seg og utfoldet seg på måter jeg ikke tenkte meg. Så langt til det gode.

Min «normale» hverdag er noe ganske annet enn tidligere. Men det er skjönt. Det er anderledes å bo i en virkelig storby. Slik ser min dag ut:

07.05. Dusjen presser varme i kroppen. Tannpuss i dusjen er en rar vane jeg har plukket opp her. Sumling med å finne klär og böker som får meg alltid til å nesten miste bussen. Löping på höye heller over gressplenen for å rekke den.

08.20 Banen på tur mot Hötorget. Avisen metro på fanget. Leter opp mine favorittsider og skummer fort igjennom för jeg legger den fra meg i en metro-recycle kasse. Ipod i örene Dave Matthews eller Regina Spektor får kickstarte dagen.

08.30 Morgenkaffe ala svensk (mye melk) og norske nettaviser.

09.00 – 12.00 Forelesninger.

12.00 -13. Lunsj. Sjekker ut youtube-caser. Antall kaffe så langt: 3.

13 og utover- Forelesninger.

19.00 Take-away middag, oftest fra sushirestauranten over gaten. Husker jeg det, tar jeg telefoner hjem til Norge. Antall kaffe: 8

20: På tur hjem med banen. Dykker ned i Malcolm Gladwells «the Tipping Point».  Banen klimprer mot jernskinnen og jeg pröver å drukne lyden med Ipoden. Mew får avslutte dagen.

21. Er energien enda der, står löpeskoene i gangen. Igjennom grön skog, på grusvei, forbi seilbåtene, forbi epleträrne og igjennom skumringen löper jeg så fort jeg kan for å komme hjem för tussmörket.

22. Badekaret fylles med vann og badeskum. Pröver å ikke sovne. Hopper opp i sengen og pröver å lese ferdig Bokbindersken, men sovner med sidene brettet på puten.

Dagen er over nå. Må komme meg seng. Legger ved min nye favorittartist.

og så mens jeg husker det: elsker disse illustrajonene Whyred lagde for sin buksekampanje.

En kommentar om “Stockholm hverdag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s